IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Апартамент в Ню Йорк се продава за 150 млн. долара

Вероятният купувач - руският бизнесмен Леонард Блаватник, обаче е готов да даде само 125 млн. долара

14:29 | 09.11.07 г.
Апартамент в Ню Йорк се продава за 150 млн. долара
Апартамент на най-горния етаж на Mark Hotel в Манхатън, няколко етажа от който са превърнати в луксозни жилища, се предлага за продажба срещу 150 млн. долара, твърдят брокери на имоти в града, цитирани от Ройтерс.

Ако бъде постигната, офертната цена ще бъде с близо 50 млн. долара по-висока от миналогодишната продажба на имението De Menil в град Ийст Хамптън в щата Ню Йорк, която се счита за най-скъпата сделка за жилище в страната.

Цената е стряскаща“, коментира Майкъл Слатъри, старши вицепрезидент в асоциацията на агенциите за имоти в Ню Йорк Real Estate Board of New York.

"Ню Йорк е град, който лесно привлича купувачи, които дават милиони за жилищата си, но тази висока цена не е нормална. Вероятно е обвързана с уникалността на имота“, казва той.

По данните на асоциацията до момента най-скъпият апартамент в града, обявен за продажба, е за 70 млн. долара и се намира в Pierre Hotel.

Триетажният апартамент е с обща площ 2 787 кв. м, височина на стаите 7,9 метра, има библиотека с камина, фитнес зала и просторна тераса с беседка на покрива. Имотът всъщност представлява обединени пет апартамента на последните три етажа на сградата.

Според The New York Post руският бизнесмен Леонард Блаватник е подписал писмо за намерение да купи апартамента. По данни на списание Forbes 50-годишният магнат, забогатял от бизнеса с петрол и недвижими имоти, има състояние в размер на над 7 млрд. долара. Милиардерът обаче е склонен да даде само 125 млн. долара за имота, поясни по-късно вестникът.
Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 07:16 | 30.08.22 г.
Най-четени новини

Коментари

Финанси виж още