IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Московските жилища поскъпват с 0,3 на сто за последната седмица

Ако се запази тенденцията от последните месеци за средномесечно поскъпване от 1,91%, доходността от тях ще расте, като тя вече надвишава тази на банковите депозити

10:42 | 05.11.07 г.
Автор - снимка
Създател
Московските жилища поскъпват с 0,3 на сто за последната седмица
През изминалата седмица средната стойност на квадратен метър на московските жилища нарасна с 0,3%, достигайки 4 180 долара, съобщава електронното издание irn.ru.

Най-много, с 0,5% само за седмица, са поскъпнали домовете в съвременните тухлени сгради, където квадратен метър вече струва средно 4 645 долара.

Новите панелни високи блокове са прибавили към цената си 0,4%, като цената на апартаментите в тях е 3 852 - 4 103 долара/кв. м в зависимост от височината на сградата.

Според данните, най-стабилна, но и най-висока остава цената на жилищата в монолитните стари сгради – за седмица те са поскъпнали само с 0,1% и струват средно 4 965 долара/кв. м.

Според анализатори ако тенденцията от последните месеци се запази, т.е. средно месечно московските жилища да поскъпват с 1,91%, (с около двойно по-голям темп от този на инфлацията), то доходността от тях ще расте, като сега тя вече надвишава с 0,89% тази на банковите депозити.

За отбелязване е, че повишението на цените на жилищата в Москва в голяма степен се дължи на спадането на курса на долара, тъй като през последната седмица цените на жилищата в рубли леко са се снижили, коментират експерти.

Посочените данни не отчитат влиянието на цените на луксозните апартаменти.
Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 02:23 | 03.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още