IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Австрийската мебелна верига Kika планира осем магазина в Румъния

Инвестицията в първите три обекта ще е около 50 млн. евро

17:07 | 26.10.07 г.
Автор - снимка
Създател
Австрийската мебелна верига Kika планира осем магазина в Румъния

Австрийската търговска верига за мебели Kika планира да отвори осем магазина в Румъния през следващите пет години, като работещите за компанията в страната към края на този период се очаква да достигнат хиляда души, съобщи румънското онлайн издание Targetonline.

Първият магазин на компанията в Румъния ще бъде отворен в Букурещ през есента на 2008 г. Следващите два обекта ще отворят врати в Тимишоара и Орадя през 2009 г.

Според мениджъра на Kika за страната Александру Креанга датата за отварянето на магазините извън столицата ще зависи от сроковете, необходими за получаването на съответните разрешителни.

Инвестицията в първите три обекта ще е около 50 млн. евро.

Креанга не уточнява какви са очакванията на компанията за продажбите й в страната за първата година след стъпването на веригата на местния пазар, но по думите му Kika се стреми да достигне лидерски позиции в сектора си скоро след навлизането на нов пазар, както това е станало в Унгария и Хърватия.

Първият магазин на австрийската компания е отворен в Австрия през 1973 г., като днес групата разполага с общо 1,2 млн. кв.м търговски площи по света.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 23:57 | 27.08.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още