IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

БенчМарк Фонд Имоти продаде пет магазина за 5,54 млн. евро

Очакваният дивидент, на база на приключените вече продажби, е 0,23 лв. на акция

12:42 | 24.10.07 г.
Автор - снимка
Създател
БенчМарк Фонд Имоти продаде пет магазина за 5,54 млн. евро
На 23 октомври БенчМарк Фонд Имоти АДСИЦ сключи окончателни договори за продажба на пет от осемте магазина, разположени в търговския център в гр. Пловдив, съобщиха от дружеството.

Общата стойност на сделките възлиза на 5,54 млн. евро, без ДДС. Очакваният дивидент, на база на приключените вече продажби, е 0,23 лв. на акция. Към днешна дата фондът има сключени предварителни договори за останалите три магазина, като се очаква окончателната продажба да бъде приключена до края на годината.

При завършване на цялостната продажба на търговския център (всички осем магазина) очакваният дивидент за разпределение в началото на следващата година е 0,38 лв. на ценна книга, се казва още в съобщението.

Цената, за която търговският център бе купен през 2005 г., е 3,25 млн. евро, припомнят от компанията.

БенчМарк Фонд Имоти има още четири проекта, по които в момента се работи - строителство на „Административно търговски център БенчМарк”, което се очаква да приключи до средата на 2009 г.; изграждане на бизнес-център „Раковска“, който се очаква да отвори врати в началото на 2009 г.; строителство на "Exclusive Ski & Spa Resort" в Боровец, което е на етап „кота 0“, като вече са стартирали продажбите на 214-те апартамента, разположени в комплекса; преговори за продажба на проекта на фонда в Кюстендил, който е разположен на 32 055 кв.м. и се състои от две хотелски части, профилактичен и възстановителен СПА център.

След финализирането на продажбата на търговския център в Пловдив, БенчМарк Фонд Имоти ще потърси нов проект, който да допълни инвестиционния портфейл, се казва още в съобщението на компанията.

От началото на днешната тръговска сесия книжата на БенчМарк Фонд Имоти АДСИЦ отчитат повишение от 3% до средна цена от 2,06 лв. при обем от 12 275 лота.

Свързани компании:

Фонд имоти АДСИЦ(FUES)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 21:05 | 09.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още