IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Инвестициите в офис и търговски площи в Румъния най-големи за полугодието

Основният източник за капитали, които са навлезли на румънския пазар за периода, са австрийски фондове

10:49 | 24.10.07 г.
Инвестициите в офис и търговски площи в Румъния най-големи за полугодието

Инвестициите в офис и търговски площи в Румъния формират 37 на сто от общите инвестиции в имоти за първото полугодие, сочи пазарно проучване на консултантската компания Jones Lang LaSalle (JLL), цитирано от ACT Media News Agency.

Следващи по обем в сектора са инвестициите в индустриални обекти.

Основният източник за капитали, които са навлезли на румънския пазар за първото полугодие, са австрийски фондове чрез Immoeast, Europolis или CA Immo и тяхната дейност се е засилила, както като брой, така и като размер.

Според проучването на JLL доминиращата позиция на австрийските фондове вероятно ще се задържи, като се очаква да спечелят почва и британски, ирландски, германски, испански или дори американски фондове.

Общата стойност на инвестициите в офис сгради за периода достига 172 млн. евро (без инвестициите в сгради на ранен етап).

Обемът инвестиции в търговски площи също е 172 млн. евро, като се регистрирани 5 сделки. Има силен интерес към сегмента както в Букурещ, така и в други градове, като той се отнася към целия диапазон от търговски площи – хипермаркети, магазини от типа „Направи си сам“, търговски паркове, аутлети и молове.

Инвестициите в индустриални обекти формират нисък дял от общия пазар. Обемът им достига 74 млн. евро, реализирани чрез две сделки.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 10:57 | 23.08.22 г.
Най-четени новини

Коментари

Финанси виж още