IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Печалбата на ФеърПлей Пропъртис за деветмесечието възлиза на 7,9 млн. лв.

Общите приходи от продажби възлизат на 30 млн. лв., реализирани от отчитането на продажбата на 197 апартамента

12:09 | 22.10.07 г.
Автор - снимка
Създател
Печалбата на ФеърПлей Пропъртис за деветмесечието възлиза на 7,9 млн. лв.
Печалбата на ФеърПлей Пропъртис АДСИЦ към края на септември достигна 7,9 млн. лв., като близо 6 млн. лв. от нея подлежат на разпределение между акционерите, съобщиха от дружеството.

Финансовият резултат възлиза на 8,6 млн. лв. заедно с неразпределената печалба от 2006 г. Това става ясно от финансовия отчет на дружеството към 30 септември 2007 г.

Общите приходи от продажби (без приходите от преоценка) възлизат на 30 млн. лв., реализирани от отчитането на продажбата на 197 апартамента. Паричните постъпления от продажби възлизат на 37,2 млн. лв., в това число 35,8 млн. лв. от продажба на апартаменти и 1,4 млн. лв. от продажба на земи.

В резултат на новите договори, към 30 септември ФеърПлей Пропъртис АДСИЦ е продало 90% от апартаментите си от първия етап на ваканционен комплекс „Санта Марина”, 27% от втория етап на същия комплекс и 17% от ваканционен комплекс „Иван Рилски“.

Фондът е извършил общо 25 млн. лв. нови инвестиции към края на третото тримесечие на годината. За цялата 2007 г. от компанията прогнозират печалба от 8,8 млн. лв. и приходи от продажби в размер на 43 млн. лв.

През август ФеърПлей Пропъртис АДСИЦ стартира проект за изграждане на комплекс от хотел и ваканционни апартаменти в курорта Паничище с прогнозна стойност на инвестициите от 50 млн. лв.

Акциите на ФеърПлей Пропъртис АДСИЦ се търгуват на БФБ-София от 17 февруари 2006 г. Основен акционер в дружеството е ФеърПлей Интернешънъл АД с 66 % дял в капитала, останалите акционери са институционални инвеститори (9 пенсионни, 15 договорни фонда и инвестиционни дружества) над 200 физически лица и юридически лица, дребни инвеститори.

 

Свързани компании:

ФеърПлей Пропъртиc АДСИЦ(FPP)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 19:45 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още