IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Търговията с правата на ФЗЗ Мел Инвест ще стартира на 25 октомври

Дружеството планира двойно увеличение на капитала

10:36 | 17.10.07 г.
Търговията с правата на ФЗЗ Мел Инвест ще стартира на 25 октомври
Търговията с правата от увеличението на капитала на Фонд за земеделска земя Мел инвест АДСИЦ-София ще стартира на 25 октомври и ще продължи до 7 ноември, става ясно от съобщение на БФБ-София.

Дружеството планира да увеличи капитала си от 7 027 150 лв. на 14 054 300 лв., или точно два пъти, чрез издаване на 7 027 150 броя акции с номинална стойност 1 лев и емисионна стойност 1,1 лв.

За целта броят на издадените права ще е 7 027 150 или съотношението между издадените права и новите акции е 1/1. Всяко лице може да запише най-малко 1 нова акция и най-много такъв брой акции, който е равен на броя на притежаваните от него права.

Капиталът ще бъде увеличен само ако бъдат записани и платени най-малко 2 млн. нови акции. Присвоеният борсов код на издадените права е R4ALOF.

Началната дата за прехвърляне на правата е 25 октомври, а крайната – 9 септември.
Датата на аукциона за неизползваните права е 16 ноември.

Началната дата за записване на акциите е 25 октомври, а крайната – 3 декември.

Борсовият член, упълномощен да обслужва увеличението на капитала, е ИП Булброкърс АД, а банката, в която ще бъде открита набирателна сметка, е ТБ Обединена българска банка АД.

Право да участват в увеличението на капитала имат лицата, придобили акции най-късно 7 дни след обнародване на съобщението в Държавен вестник или към 23 октомври.

Последната дата за сключване на сделки с акции на дружеството, в резултат на които приобретателят има право да участва в увеличението на капитала, е 19 октомври.

До момента няма сключени сделки с книжата на Фонд за земеделска земя Мел Инвест АДСИЦ. Оферти „купува“ има при цена 1,7 лв., а оферти „продава“ - на 1,796 лв.

Свързани компании:

Агроенерджи Инвест АДСИЦ(AGI)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 12:22 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още