IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Aртхотел разкрива гледка към Айфеловата кула от покрива на парижки музей

Гостите на едностайния хотел ще плащат по 333 евро за нощ през седмицата и по 444 евро през уикенда

10:12 | 17.10.07 г.
Автор - снимка
Създател
Едностайният хотел, който предлага седемдесетарски поп-блясък, ще остане на покрива на музея Palais de Tokyo до края на 2008. Снимка: Ройтерс
Едностайният хотел, който предлага седемдесетарски поп-блясък, ще остане на покрива на музея Palais de Tokyo до края на 2008. Снимка: Ройтерс
Арт инсталация, която всъщност представлява едностаен хотел, предлагащ гледка към Айфеловата кула, беше поставена на покрива на парижки музей във вторник, съобщи Ройтерс.

Хотел Everland, създаден от швейцарските артисти Сабина Ланг и Даниел Бауман, ще остане на покрива на музея Palais de Tokyo до края на 2008 г. и ще функционира едновременно като музейно изложение и стая, където може да се остане за една нощ.

Дизайнът на стаята в стил 70-те наподобява квартира на въображаема поп звезда, банята е облицована с тюркоазени плочки, има колекция от винилови плочи, но не и телевизор.

Хотел Everland, който първоначално е създаден за Експо 2002, вече е прекарал 18 месеца в Галерията за съвременно изкуство в Лайпциг. Гледката от Palais de Tokyo към парижкия хоризонт и Айфеловата кула обаче е съвсем различна. „Нямате нужда от телевизор", заявява Ланг.

Гостите на хотела ще плащат по 333 евро за нощ през седмицата и по 444 евро през уикенда. Те ще остават само по една нощ, а през деня стаята ще е отворена за посещения като музейна експозиция.

Резервации може да се правят от началото на октомври и стаята вече е запазена за първите два месеца от инсталирането.
Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 12:23 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още