IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

JPMorgan: Най-лошото на кредитния пазар тепърва предстои

Броят на необслужваните ипотеки в САЩ се е удвоил през септември спрямо година по-рано

16:53 | 11.10.07 г.
JPMorgan: Най-лошото на кредитния пазар тепърва предстои

Възможно е относителната стабилност, която се наблюдава в последно време на кредитния пазар, да е подобна на затишие пред буря, защото най-лошото тепърва предстои, казват от инвестиционната банка JPMorgan в изследване, цитирано от Ройтерс.

Загубите на засегнатите от кризата компании ще се задълбочават с времето и „дори и ако мислим, че сривът все още не е близо, е възможно да сме го доближили“, твърдят смятат от банката.

Банкери, анализатори и кредитни специалисти предвиждат повишаване на броя на фалитите в сектора, като все повече компании ще изпитват трудности при финансирането си.

Междувременно днес от щатската агенция RealtyTrac Inc. съобщиха, че броят на необслужваните жилищни ипотеки в САЩ се е удвоил през септември спрямо година по-рано поради затрудненията на кредитополучателите с високорисков профил да осигурят плащанията по ипотеките си с променлива лихва.

Миналия месец са били регистрирани 223 538 необслужвани ипотеки, сочат данни на компанията, цитирани от Bloomberg.

Най-голям брой са в Калифорния – 51 259, Флорида е на второ място с 33 354. Според RealtyTrac. на национално ниво на всеки 557 домакинства се пада по една необслужвана ипотека.

Необслужваните ипотеки задълбочават жилищната криза в САЩ, като изтикват повече жилища на пазар, характеризиращ се с намаляващи продажби и падащи цени. Насищането с непродадени жилища прави трудни продажбата или рефинансирането без загуба на пари.

Близо половината от 450 хил. собственици, чиито ипотеки ще бъдат предоговорени през ноември, може да загубят домовете си заради по-високите плащания, сочи доклад на Credit Suisse Group.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 19:02 | 09.09.22 г.
Най-четени новини

Коментари

Финанси виж още