IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Исканията за ипотечен кредит в САЩ се увеличават

Нараства и броят на молбите за рефинансиране на стари задължения, което се дължи на очакванията, че условията по кредитиране в страната ще бъдат затегнати допълнително

15:16 | 10.10.07 г.
Автор - снимка
Създател
Исканията за ипотечен кредит в САЩ се увеличават
Подадените молби за нови ипотечни заеми и рефинансиране на съществуващи кредити в САЩ са увеличили броя си през изминалата седмица, съобщава Ройтерс, позовавайки се на Асоциацията на ипотечните банкери в страната.

Коригираната стойност със сезонните колебания на индекса на кандидатстващи за ипотечен кредит за седмицата до 5 октомври е нараснала с 2,4 на сто до 652,0 пункта. През последните седмици движението на индекса беше нестабилно.

Като цяло от началото на годината се наблюдава променливо движение на индикатора, като най-ниски стойности са измерени през февруари и юли, когато са регистрирани нива от 607,0 пункта, а най-високата стойност е отчетена през март и е била 691,0 пункта.

Индексът на поръчките за закупуване на жилища, който се съставя от същата асоциация, показва ръст от 2,1 на сто до 420,2 пункта, а показателят, който следи рефинансирането на съществуващи ипотечни заеми, се увеличава с 2,7 на сто до 2 003,2 пункта през последната седмица.

През последната седмица молбите за рефинансиране са представлявали 46,2 на сто от общия брой искания за кредитиране. Това представлява леко увеличение спрямо миналата седмица, когато е била отчетена стойност от 46,0 на сто. Според анализатори нарастващото търсене на рефинансиране се дължи на очакванията на населението в САЩ, че в скоро време условията по кредитите ще бъдат значително затегнати.
Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 10:07 | 09.09.22 г.
Най-четени новини

Коментари

Финанси виж още