IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Започнаха проучвания за изграждане на подземен паркинг в центъра на Плевен

Община Плевен възнамерява след приключване на сондажите да обяви концесия за изграждане на подземния паркинг в самия център на града

13:14 | 09.10.07 г.
Автор - снимка
Създател
Започнаха проучвания за изграждане на подземен паркинг в центъра на Плевен

Инженерно-геоложки проучвания започнаха миналата седмица в зоната на централния площад на Плевен “Възраждане”, съобщават от местната администрация.

Целта на проучванията, които ще продължат няколко дни, е да бъдат установени възможностите за изграждане на подземен паркинг. За целта фирмата ще бъдат направени осем сондажа. Резултатите и анализът им ще дадат отговор дали бъдещият подземен паркинг ще бъде на два етажа с 300 места, или едноетажен със 150 места.

Община Плевен възнамерява след приключване на сондажите да обяви концесия за изграждане на подземния паркинг в самия център на града.

Интерес към изграждането на такъв обект е заявен в Общинската администрация от страна на Дарио Куеле, директор за Европа на испанската компания “Management of Real Estate Investments“. Компанията вече е реализирала такива проекти в Сарагоса и Валядолид. В момента тя инвестира в жилищно строителство в Плевен с намерението да осъществи и следващи проекти за обществени сгради.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 14:28 | 08.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още