IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Луксозните жилища в Лондон със слабо поскъпване през септември

Средната цена на къщи и апартаменти в британската столица на стойност над 2,5 млн. паунда е нараснала с 1,2% на месечна база

18:35 | 08.10.07 г.
Луксозните жилища в Лондон със слабо поскъпване през септември
Цените на луксозните жилища в Лондон са нараснали най-слабо през септември от август 2006 г. насам заради вълненията на кредитните пазари, които са намалили броя потенциални купувачи, заявяват от агенцията за имоти Knight Frank LLC, цитирани от Bloomberg.

Средната цена на къщите и апартаментите в британската столица на стойност над 2,5 млн. паунда е нараснала с 1,2% през септември на месечна база, сочи индекс на базираната в Лондон компания. На годишна база цените са нараснали с 37 на сто.

Проучването включва за първи път апартаменти на южния бряг на река Темза, които са поскъпнали на годишна база по-слабо от жилищата в централните райони на Лондон Белгрейвия, Челси и Найтсбридж.

Същевременно вероятността за по-малки бонуси може да накара инвестиционните банкери и мениджърите на хедж фондове да инвестират по-малко в луксозни имоти в столицата. Банките и други компании от финансовия сектор в Лондонското сити може да намалят бонусите с 16% до 7,4 млрд. паунда тази година, сочат данни на Центъра за икономически и бизнес проучвания (CEBR). Около половината от бонусите се инвестират в имоти, смята Джонатан Сед, икономист в CEBR.

През август цените на жилищните имоти от високия ценови сегмент в Лондон нараснаха с 2,1 на сто.
Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 03:36 | 08.09.22 г.
Най-четени новини

Коментари

Финанси виж още