IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Екоминистърът се отчита пред еврокомисаря по околна среда за Натура 2000

В писмо до Ставрос Димас Джевдет Чакъров информира за стартирането на процедурата по издаването на заповедите по директивата за птиците

12:14 | 05.10.07 г.
Екоминистърът се отчита пред еврокомисаря по околна среда за Натура 2000
Министърът на околната среда и водите Джевдет Чакъров изпрати писмо до еврокомисаря по околна среда Ставрос Димас с информация за изграждането на екологичната мрежа Натура 2000 у нас, съобщиха от пресцентъра на Министерството на околната среда и водите.

В писмото министърът информира за стартирането на процедурата по издаването на заповедите по директивата за птиците, съгласно взетото от правителството решение на втори март миналата година.

В писмото се съобщава още и за взетото на 13 септември решение от Националния съвет по биологично разнообразие по отложените миналата година по искане на Националното предложение по горите 29 зони за местообитанията. Според него 26 от тях бяха одобрени без никакви промени, една се разшири, а две предстои да бъдат преразгледани отново.

В момента върви процедура за съгласуване на проекта на решение за тези новоодобрени зони и се очаква то да бъде разгледано от Министерския съвет следващата седмица.

Чакъров информира още, че приключи работата на БАН по прецизирането на отложените от Министерския съвет миналата година 26 зони за местообитанията и 16 зони за птиците и предстои на 25 октомври те да бъдат повторно разгледани от Националния съвет по биологично разнообразие и след това веднага да се внесат в Министерския съвет.

В писмото Чакъров отново потвърждава, че ще бъде спазен ангажиментът за издаване на заповедите за зоните по директивата за птиците до март следващата година.
Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 16:31 | 06.09.22 г.
Най-четени новини

Коментари

Финанси виж още