IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Фондът BPD финализира две сделки за терени в Русе и в Сандански

В Сандански ще бъде изграден търговски център съвместно с ФеърПлей Къмършъл

10:37 | 05.10.07 г.
Фондът BPD финализира две сделки за терени в Русе и в Сандански
Инвестиционният фонд Bulgarian Property Developments PLC (BPD) съобщи чрез сайта на лондонската фондова борса, че е придобил два терена в Русе и Сандански.

Теренът в Русе е с размер 53 676 кв. м, като общата стойност на сделката е 1 395 576 евро без ДДС.

Предвид стратегическото за транспорта и логистиката местоположение на Русе от BPD планират да изградят около 18 хил. кв. м складови площи и и прилежащи офиси в рамките на две години. През юни стана ясно, че в изграждането на логистичния парк ще бъдат вложени 9 млн. евро.

Теренът се намира в новия индустриален парк на Русе, на приблизително 1 км от Дунав мост, и вече разполага със съвременна инфраструктура. Сделката е била финализирана на 18 септември, се уточнява в съобщението.

В Сандански BPD е купил дял от 50% от проекта за изграждане на търговски център в града от ФеърПлей Къмършъл, като сумата по сделката е 560 хил. евро.

Търговският център ще бъде изграден в сътрудничество с ФеърПлей, които ще запазят останалите 50 на сто от проекта.

Теренът е с размер около 19 хил. кв. м и се намира на главен път E79 (от София за Гърция) срещу отбивката за Сандански. Към момента теренът е определен за земеделски цели, но вече има няколко предложения за бизнес и жилищни проекти в района, затова от фонда не очакват да срещнат трудности при смяната на предназначението.

Местоположението на терена го прави удобен както за жителите на Сандански и съседните градове, така и за преминаващия трафик от София или Гърция, смятат от фонда.

Планира се строителството да започне през средата или края на 2008 г. Сделката е била финализирана на 4 юли.  Прехвърлянето на акциите е било регистрирано от български съд на 21 септември, а известие за това от фонда са получили през седмицата, започнала на 1 октомври.

BPD и ФеърПлей Къмършъл изграждат съвместно и логистичен парк във Варна.
Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 06:05 | 13.09.22 г.
Най-четени новини

Коментари

Финанси виж още