IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Германци с интерес за инвестиция до ?50 млн. в градски комплекс в Плевен

Проектът до парк "Кайлъка" предвижда изграждането на спортна зала, търговски център, тенис кортове, бизнес и хотелски комплекс

15:14 | 04.10.07 г.
Германци с интерес за инвестиция до ?50 млн. в градски комплекс в Плевен
Регистрираната в Берлин “Шарлок проджекмениджмънт” проявява интерес към изграждането на многофункционален комплекс на мястото на недостроената спортна зала до парк „Кайлъка“, съобщиха от областната администрация.

Днес е приключила и първата работна среща между областния управител Цветко Цветков с германските инвеститори, които проявяват интерес към терена от 52 дка.

Работното име на проекта е “Градски комплекс – многофункционална спортна зала, изложбен и търговски център, закрит плувен басейн, тенис кортове и футболно игрище, бизнес и хотелски комплекс”. Очакваната инвестиция е в рамките на 30 – 50 млн. евро.

Интерес към реализирането на инвестицията проявяват още три компании от Мюнхен.

До три седмици ще има окончателно решение дали строителството ще стартира, уточняват от областната администрация.

Според идейния проект многофункционалната зала ще разполага с 4 000 места с възможност за културни, спортни и конгресни мероприятия, както и с открити площи, приспособени за организиране на търговски изложения, паркоместа, спортни и детски площадки и зелени площи, от 2 до 4 изложбени халета, търговски център, заведения за бързо хранене и други.

Като възможна форма на реализация на проекта областният управител е посочил акционерно дружество, в което учредители акционери ще бъдат държавата със стойността на терена, “Партнерс експо” ООД със стойността на работния проект и ноу-хау в организацията на изложения и инвеститорите.

Проектът има държавната подкрепа в лицето на Министерството на регионалното развитие и благоустройството и на Държавната агенция за младежта и спорта, уточняват от областната администрация.
Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 17:31 | 05.09.22 г.
Най-четени новини

Коментари

Финанси виж още