IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Лек спад на жилищния пазар във Франция. Очаква се стабилност

Цените на апартаментите в района на Париж се понижават с 0,9% за третото тримесечие

10:43 | 04.10.07 г.
Автор - снимка
Създател
Лек спад на жилищния пазар във Франция. Очаква се стабилност

Тенденцията на успокояване на ръста в броя на сделките в жилищния сектор в региона на Париж и на забавяне на покачването на цените, констатирана от началото на годината, се потвърди и за второто тримесечие според данните на Камарата на нотариусите в страната, цитирани от Ройтерс.

В тримесечното изследване на камарата дори се казва, че броят на транзакциите е намалял с 3% спрямо предходното тримесечие до 59 734.

За цялата година се предвижда увеличение в броя на сделките от около 7% спрямо 9,9% за 2006 и 14% за 2005 г.

В отделен доклад при цените се отчита понижение от 0,9% за третото тримесечие, което е първият тримесечен спад от шест години насам.

Посочени са и прогнозите за годината средно за цялата страна, като се очаква поскъпване от 3,5-5% на жилищата старо строителство.

Както Федерацията на агенциите за недвижими имоти, така и нотариусите смятат, че тръгналата от Щатите криза в ипотечния сектор няма да доведе до спад в цените на апартаментите в региона на френската столица, който остава стабилен и все още изпитва недостиг на жилища.

Извън Париж цените на апартаментите старо строителство продължават да забавят растежа си на тримесечна база. Поскъпването в различните региони варира от 0,7 на сто до 2,2 на сто спрямо граници от 1,9 на сто до 3,8 на сто за второто тримесечие.
Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 02:26 | 08.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още