IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Испанци оглеждат терени в Плевенско за изграждане на ветрогенераторен парк

Представители на енергийната група Еолика Навара са посетили терени край Сомовит и Черквица

17:35 | 03.10.07 г.
Испанци оглеждат терени в Плевенско за изграждане на ветрогенераторен парк
Представители на испанската енергийна група „Еолика Навара“ са огледали терени в Плевенско за изграждане на ветрогенераторен парк, съобщиха от областната администрация.

Испанците са посетили терени край Сомовит и Черквица. Те ще търсят сътрудничество с общините за осигуряване на работна ръка и със строителни фирми за обучение на специалисти от зоните, където ветрогенераторите ще произвеждат електричество.

Изпълнителният директор на групата Франциско Алонсо е имал и работна среща с областния управител на Плевен Цветко Цветков, по време на която е обсъден дългосрочен проект, гарантиращ експлоатация за срок от 50 години със съоръжения, произведени от испанската фабрика „Гамеса“ и немската „Енерком“.

Еолика Навара е пред завършване на ветрогенераторен парк в Полша и има проект в Румъния. Групата е построила ветрена централа в Панама, произвеждаща 400 мегавата електроенергия годишно.
Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 04:27 | 08.09.22 г.
Най-четени новини

Коментари

Финанси виж още