IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

ФЗЗ Мел инвест ще тегли кредит от 1,5 млн. лв. за покупка на земя

Кредитът ще бъде погасен със средства, получени от третото увеличение на капитала на дружеството

16:50 | 27.09.07 г.
ФЗЗ Мел инвест ще тегли кредит от 1,5 млн. лв. за покупка на земя
На проведено заседание на Съвета на директорите на Фонд за земеделска земя Мел инвест АДСИЦ-София е взето решение за изтегляне на инвестиционен кредит за покупката на земеделска земя в размер на 1,5 млн. лева от Райфайзенбанк /България/ ЕАД, съобщи БФБ-София.

Кредитът ще бъде погасен със средства, получени от третото увеличение на капитала на дружеството.

Срокът за погасяване на кредита е 31 януари 2008 г., лихвеният процент е 1-месечният Sofibor + 2.75% годишно, наказателната лихва при просрочие е 1-месечният Sofibor + 10% годишно, комисионата за управление е 0,3% годишно, а комисионата за ангажимент е 0,15% годишно.

Дружеството ще издаде запис на заповед за сумата на кредита плюс 13% лихва в полза на Райфайзенбанк /България/ ЕАД, а освен това кредитът ще бъде авалиран от Тера Сървисис ООД.

За целта СД възлага на изпълнителния директор на дружеството Светла Михайлова Боянова да сключи договора за кредит при горните условия, а по други въпроси във връзка със сключването на същия договор - при условия, каквито намери за добре с оглед защита интересите на дружеството, както и да подпише запис на заповед в полза на Райфайзенбанк /България/ ЕАД като обезпечение по кредита.

Днес 5 601 акции на Фонд за земеделска земя Мел инвест смениха притежателя си при средна цена 1,71 лв. или с 3,93% по-евтино спрямо вчера.

Свързани компании:

Агроенерджи Инвест АДСИЦ(AGI)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 15:37 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още