IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Marriott ще увеличи четирикратно хотелите си в Китай за 5 години

Заради чуждестранните туристи и нарастващия брой пътуващи от китайската средна класа в страната има голямо търсене

09:54 | 27.09.07 г.
Marriott ще увеличи четирикратно хотелите си в Китай за 5 години
Хотелският оператор Marriott International планира да увеличи четирикратно броя на хотелите си в Китай до 100 през следващите 5-6 години, за да успее на отговори на засиленото търсене от страна на туристите и на бизнеса, съобщава Ройтерс.

Базираната в САЩ компания ще се стреми до 2010 г. да увеличи хотелите си в страната от 25 сега до 48, е заявил днес председателят Дж. Мариот пред репортери в Шанхай. Освен това към момента 32 хотела са в процес на изграждане.

За пет до шест години планираме да имаме над 100 хотела в Китай“, е казал той.

Търсенето на хотелско настаняване е много силно заради чуждестранните туристи, които посещават страната, както и заради нарастващия брой пътуващи от китайската средна класа, е коментирал Джеф Гарсайд, вицепрезидент за региона на Тихоокеанска Азия.

Marriott разширява дейността си от най-големите градове като Пекин и Шанхай към по-малки, за да отговори на нарасналото търсене там, е уточнил Гарсайд.

Китай привлича международни играчи като InterContinental Hotels, Hilton Hotels, Shangri-La и Accor. Те се конкурират на пазар, който се очаква да стане вторият най-голям в света след 10 години (от шести по големина в момента) според изчисления на Световния съвет по пътувания и туризъм.

Миналата седмица Accor, най-големият европейски хотелиер, обяви, че е увеличил плановете си за експанзия в Китай, като ще се стреми да отвори или да започне строителството на над 180 хотела до 2010 г. В момента Accor притежава 50 хотела в страната, включително луксозните марки Sofitel и Novotel, както и веригата в по-ниския ценови клас Ibis.

През юли най-голямата публична хотелска верига в Азия – Shangri-La, собственост на милиардера Робърт Куок, съобщи, че планира да привлече най-малко 5,17 млрд. хонконгски долара (662 млн. щатски долара) чрез емитиране на права, за да финансира разширяването си в Китай, където управлява 19 хотела.

От Marriott обаче не се опасяват, че в страната може да се стигне до свръхпредлагане. Веригата управлява над 3 хил. имота по цял свят, сред тях марките Renaissance, Ritz-Carlton, JW Marriott Hotels & Resorts, Courtyard и други. За да посрещне очакваните 2 млн. посетители на Олимпийските игри в Пекин през 2008 г., Marriott планира да увеличи броя на хотелите си в китайската столица до 11 от 5 сега.

Като цяло компанията ще се стреми хотелите й в Азиатско-тихоокеанския регион да нараснат до 125 до 2010 г. от 78 в момента.
Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 16:42 | 12.09.22 г.
Най-четени новини

Коментари

Финанси виж още