IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Кредитната криза може да струва на Deutsche bank 1,7 млрд. евро

Според анализатори се очаква спад заради променените условия по кредитите, от институцията отказват коментар

15:39 | 24.09.07 г.
Автор - снимка
Създател
Кредитната криза може да струва на Deutsche bank 1,7 млрд. евро
Ипотечната криза може да намали печалбите на Deutsche bank с 1,7 млрд. евро, тъй като заради развитието на кризата институцията е принудена да преоценява кредитите, които отпуска. Банката е трябвало да промени условията си за кредитиране, за да може част от клиентите да се откажат от заемането на средства, съобщи Ройтерс.

Ръководителят на Deutsche Bank Йозеф Акерман заяви през изминалата седмица, че банката е имала добри експозиции и не е била изложена на риск, но институцията е била обхваната от затруднения в резултат на нестабилността на пазара. Волатилността, от друга страна, е довела до спад в доверието и вземанията и дълговете не е можело да бъдат продадени на други банки, което е довело до тяхното преоценяване.

Това според източници на информационната агенция ще доведе до преоценка и на прогнозираната печалба, която ще е с 4 до 6 на сто по-ниска, което означава, че банката ще реализира печалба с 1,7 млрд. евро по-ниска от очакванията. Потенциалната загуба е по-голяма от прогнозите на някои анализатори, част от които предричат спад на печалбите с 500 млн. евро. Оценката на Merrill Lynch е за 1 млрд. евро.

Според прогнозите ако се подобрят текущите пазарни условия, загубите могат да бъдат и по-малки. От самата институция обаче отказват официален коментар по данните на информационната агенция.

Днес книжата на Deutsche Bank поевтиняват с 2,07 на сто (1,90 евро) до цена 89,95 евро за акция.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 05:47 | 14.09.22 г.
Най-четени новини

Коментари

Финанси виж още