IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

ОСА на Месокомбинат-Бургас ще решава за продажба на имоти за 325 хил. евро

Имотите включват земя с площ 4 555 кв. м и сгради тип складове

16:55 | 19.09.07 г.
ОСА на Месокомбинат-Бургас ще решава за продажба на имоти за 325 хил. евро
Месокомбинат-Бургас АД-София свиква извънредно Общо събрание на акционерите (ОСА) на 30 октовмри, на което ще се гласува по проект за продажба на недвижими имоти, собственост на дружеството, съобщи БФБ-София.

Става въпрос за поземлен имот с площ 4 555 кв. м по документи, намиращ се в землището на квартал Крайморие, община Бургас, местност Пода и следните сгради – склад с площ 369 кв. м, склад с площ 415 кв. м, представляващ едноетажна масивна постройка, сграда с площ от 60 кв. м, представляваща също едноетажна масивна постройка.

Балансовата и отчетна стойност на земята е в размер на 2 000 лева, отчетната стойност на сградите е 91 030 лева, а балансова им стойност е в размер на 29 762 лева. Пазарната цена на сделката е 325 хил. евро без ДДС

Предложението за закупуването на имотите е от Форос Дивелъпмънт ЕАД гр. София в качеството му на универсален правоприемник на БВК - Инвестмънт ЕООД гр. София.

При липса на кворум събранието ще се проведе на 14 ноември, а поканата за ОСА е публикувана в Държавен вестник.

Право на глас в ОСА имат лицата, вписани в регистрите на Централен депозитар като акционери 14 дни преди датата на ОСА, или към 16 октомври.

Последната дата за сключване на сделки с акции на Месокомбинат-Бургас, в резултат на които приобретателят ще може да упражни правото си на глас в ОСА, е 12 октомври.

Дружеството е едно от най-неликвидните на БФБ, като през последната година няма сключени сделки с книжата му.

Свързани компании:

Месокомбинат-Бургас АД(4MQ)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 05:12 | 08.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още