IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Hilton навлиза в Москва, ще се помещава в сталинистки небостъргач

Веригата планира да открие 25 хотела в Русия през следващите години

16:55 | 12.09.07 г.
Автор - снимка
Създател
Hilton навлиза в Москва, ще се помещава в сталинистки небостъргач
Хотелската верига Hilton планира навлизане на руския пазар. Първият хотел от веригата в Русия ще отвори врати в началото на 2008 година в Москва, а вторият ще бъде открит няколко месеца по-късно в Новосибирск. В рамките на следващите пет до седем години от Hilton смятат да отворят 25 хотела в страната, съобщава RussiaToday.

Към момента Hilton присъства на пазарите на 80 държави, а един от слоганите на веригата е „Компания, която говори на 50 езика“. До момента компанията няма обекти в Русия, но страната се разглежда като стратегически пазар и в следващите години ще бъде предприето мащабно навлизане.

Причината за интереса към руския пазар е фактът, че страната отбелязва значителен ръст през последните години, а бизнес климатът за чуждите компании се подобрява значително. Фактът, че към момента руската столица разполага с хотелска база от 30 000 стаи, а броят на чужденците, посещаващи Москва, надхвърля 10 000 души дневно допълнително повишава интереса на инвеститорите.
 
Интересът на веригата към Русия датира още от седемдесетте години на миналия век, когато съветското правителство е отправило покана към компанията да развива дейност в страната, но заради режима по онова време преговорите са стигнали само до тази начална фаза.

Първият хотел Хилтън в Москва ще бъде разположен в една от емблематичните сгради в Москва, построена по времето на Сталин. Тя е една от т.нар. небостъргачи „Седем сестри“, която е определяла облика на града години наред.

Сградата, която е построена през 1954 година, ще запази оригиналния си исторически външен вид, а отвътре ще бъде ремонтирана основно. Според плановете петзвездният хотел ще разполага с 275 стаи.
Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 21:00 | 13.09.22 г.
Най-четени новини

Коментари

Финанси виж още