IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Японски архитект помага на община в Черна гора да избегне презастрояването

Ще бъде очертан план за устойчивото екологично развитие, който да привлече туристи и компании, които споделят тази визия

10:48 | 12.09.07 г.
Японски архитект помага на община в Черна гора да избегне презастрояването
Най-южната община в Черна гора – Улцин, обяви плановете си да осигури устойчиво и екологично развитие за крайбрежната си ивица и културното наследство.

За целта местната администрация се обръща за съдействие към японския архитект Шигеру Бан, който беше включен от списание Time в класацията на 100-те иноватора на 21-ви век. Архитектът е известен и с проекта си за възстановяването на селището Киринда в Шри Ланка след преминаването на вълната цунами през декември 2004 г.

Основната цел на черногорската община е да избегне презастрояването на региона, да опази архитектурното си наследство и природата, да очертае план за устойчивото екологично развитие, който да привлече туристи и компании, които споделят тази визия.

За плановете на общината съобщиха от Colliers International, които ще бъдат консултанти на проекта. Компанията е работила с Шигеру Бан по възстановяването на Киринда.

Южната част на Черно гора е сред най-красивите в Европа и е важно да бъде опазена“, коментира Бан.

От общината оценяват участието на японския архитект в изработването на визия за бъдещето на региона като изключително важно и се надяват той да окаже влияние и върху местните архитекти.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 21:02 | 13.09.22 г.
Най-четени новини

Коментари

Финанси виж още