IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Търговията с правата на Юнивърсъл Пропъртис стартира на 11 септември

Юнивърсъл Пропъртис възнамерява да увеличи капитала си от 650 хил. лв. на 6,5 млн. лв., чрез издаване на 5 850 000 броя акции с номинална и емисионна стойност 1 лев

11:10 | 03.09.07 г.
Търговията с правата на Юнивърсъл Пропъртис стартира на 11 септември
Началната дата за търговия с правата на Юнивърсъл Пропъртис АДСИЦ-София, даващи право на участие в увеличението на капитала на дружеството със специална инвестиционна цел, ще стартира на 11 септември и ще продължи до 24 септември, съобщи БФБ-София.

Юнивърсъл Пропъртис възнамерява да увеличи капитала си от 650 хил. лв. на 6,5 млн. лв., чрез издаване на 5 850 000 броя акции с номинална и емисионна стойност 1 лев.

За целта ще бъдат издадени 650 хил. права като съотношението между издадените права и новите акции е 1/9. Това означава, че всяко лице може да запише най-малко 1 нова акция и най-много такъв брой акции, който е равен на броя на придобитите и/или притежавани от него права, умножен по 9.

Присвоеният борсов код на издадените права е R3UNIP.

Началната дата за прехвърляне на правата е 11 септември, а крайната – 26 септември
Датата на аукциона по чл. 112б, ал. 7 от ЗППЦК, а именно за неизползваните права, е 3 октомври.

Началната дата за записване на акциите е 11 септември, а крайната – 18 октомври.

Борсовият член, упълномощен да обслужва увеличението на капитала е ИП Сомони Файненшъл Брокеридж ООД, а банката, в която ще бъде открита набирателна сметка е ТБ Обединена Българска Банка АД.

Право да участват в увеличението на капитала имат лицата, придобили акции най-късно 7 дни след обнародване на съобщението в Държавен вестник или към 10 септември (понеделник).

Последната дата за сключване на сделки с акции на дружеството, в резултат на които приобретателят има право да участва в увеличението на капитала е 4 септември (вторник).

Със средствата от настоящото увеличение на капитала Юнивърсъл Пропъртис планира да закупи имоти, както и да разработи проекти за вече закупени имоти.

На Общото събрание на акционерите на дружеството, проведено на 16 юни, бе взето решение за овластяване на Съвета на директорите (СД) да сключи договор за кредит на стойност 3,345 млн. евро. Кредитът ще бъде теглен с цел закупуване на недвижими имоти, като срокът му е една година при годишен лихвен процент 8,5 на сто.

С акциите на дружеството няма сделки до момента като няма и въведени оферти за покупко-продажба.


Свързани компании:

Юнивърсъл Пропъртис АДСИЦ-София(45U)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 21:09 | 05.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още