IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Фондът за инвестиции в имоти EEPF отделя 20 млн. евро за 3 сделки в Букурещ

У нас фондът притежава офис сграда в София, която придоби за около 4,8 млн. евро в края на миналата година

13:52 | 24.08.07 г.
Фондът за инвестиции в имоти EEPF отделя 20 млн. евро за 3 сделки в Букурещ
Фондът за инвестиции в недвижими имоти Eastern European Property Fund (EEPF), чиито акции се търгуват на алтернативния сегмент AIM на борсата в Лондон, планира да придобие три имота на обща стойност до 20 млн. евро в Букурещ до края на годината, съобщи румънското онлайн издание Ziarul Financiar.

Два от проектите са завършени търговски сгради, а третият е бъдещ логистичен център“, пояснява Оливър Кадоган, член на инвестиционния комитет на фонда, за ZF.

Освен разширение на румънския пазар компанията планира да запази високи нива на доходност.

Доходността е тясно обвързана с лихвените проценти. Ако те бяха останали на нива от 3-4% още няколко години, нямаше да има проблем да се правят инвестиции с 6% доходност. В допълнение, наемните нива в Букурещ са доста високи и е малко вероятно да се повишат значително“, обяснява представителят на фонда.

В началото на годината EEPF привлече на борсата в Лондон 20 млн. паунда с цел инвестиции в Турция, Румъния, България и Украйна, които към момента са изцяло инвестирани.

У нас фондът притежава офис сграда в София, която придоби за около 4,8 млн. евро в края на миналата година, сочи информация от фондовата борса в Лондон. Сградата се намира на ул. Джордж Вашингтон и има общо пет етажа смесени площи (офис и търговски) и подземен паркинг.

Засега единствената инвестиция на фонда в Румъния е сделката за складовата база на Transalkim в южен Букурещ на стойност около 4,3 млн. евро.

Групата притежава и шест имота в Турция.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 01:42 | 08.09.22 г.
Най-четени новини

Коментари

Финанси виж още