IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Броят на просрочените ипотеки в САЩ с 93 на сто ръст на годишна база

Това е поредното доказателство, че кризата в ипотечния сектор се задълбочава и че трябва да бъдат взети мерки за нейното овладяване

12:33 | 22.08.07 г.
Автор - снимка
Създател
Броят на просрочените ипотеки в САЩ с 93 на сто ръст на годишна база
Просрочените ипотеки в САЩ за юли са с девет на сто повече от предходния месец, което на годишна база означава увеличение с 93 процента, съобщава BBC. Това е поредното доказателство, че кризата в ипотечния сектор се задълбочава и че трябва да бъдат взети мерки за нейното овладяване.

Точният брой на необслужваемите ипотеки е 179 599, при положение, че през юли миналата година цифрата е 92 845. Данните сочат, че на 693 домакинства в страната се пада по едно просрочено ипотечно задължение.

Както е известно, в петък Федералният резерв взе решение за намаляване на сконтовия процент в страната като опит за смекчаване на кризата. Все повече обаче се засилват спекулациите, че ще бъдат предприети и допълнителни мерки по въпроса, тъй като проблемът вече се разпростира в световен мащаб.

Основните затруднения в станата са в резултат на големия брой високорискови кредити, отпуснати на хора с лоша кредитна история и на "пукането" на балона в строителния сектор на страната. Поради факта, че заемодателите са продали своите дългове, много инвестиционни фондове са попаднали във финансови затруднения, тъй като са създали прекалено големи експозиции от рискови активи.

Изходът от кризата засега е неясен, но от Фед дадоха сигнали, че ще бъдат предприети необходимите мерки за преодоляване на ситуацията.
Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 10:24 | 14.09.22 г.
Най-четени новини

Коментари

Финанси виж още