IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Спряха строеж в София

Заповед за незабавно спиране на изпълнението на всички видове строително-монтажни работи на строеж, намиращ се в кв. Подуяне

18:29 | 20.08.07 г.
Спряха строеж в София
Заповед за незабавно спиране на изпълнението на всички видове строително-монтажни работи на строеж, намиращ се в кв. Подуяне, издаде кметът на София Бойко Борисов, съобщиха от Столична община.

В заповедта се настоява да се изпълнят укрепителните работи по вертикалните откоси, предписани от квалифицирано правоспособно технически лице, както и проектантът по част „Конструктивна” да извърши оценка на изпълнените предписания, дадени в заповедната книга по отношение на изискванията на чл. 169 по Закона за устройство на територията и да предпише при необходимост мерки за осигуряване на носимоспособността и устойчивостта на земната основа.

В срок до 21 август в дирекция "Архитектура и Градоустройство" трябва да бъде представен технически проект - преработка по време на строителството в част „Конструктивно укрепване”, отчитащ създадената ситуация.

За изпълнените укрепителни работи следва да се съставят необходимите актове и протоколи.

Заповедта настоява и незабавно да се огради и обезопаси строителната площадка.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 23:32 | 30.08.22 г.
Най-четени новини

Коментари

Финанси виж още