IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Жилищата във Великобритания поскъпнаха с 12,8% през август на годишна база

В Лондон обаче цените са се понижили за първи път за последната година, сочи проучване на Rightmove

10:57 | 20.08.07 г.
Автор - снимка
Създател
Жилищата във Великобритания поскъпнаха с 12,8% през август на годишна база
Цените на жилищата във Великобритания са нараснали в началото на август с 12,8% спрямо същия период на миналата година, свидетелства обзорът на Rightmove, цитиран от Ройтерс. Този показател в началото на юли е бил 10,3 на сто.

Посочените показатели свидетелстват за това, че пазарът на жилища на Острова остава жизнеспособен след петте повишения на лихвения процент на централната банка на страната за последната година, смятат коментатори.

Без да се отчита сезонният фактор, цена „продава“ на жилищата е нараснала с 0,6% за месец, а средната цена на жилище във Великобритания сега е 241,47 хил. паунда (476,66 хил. долара).

От Rightmove очакват забавяне на инфлацията в сектора на недвижимостите в страната в близките месеци.

Цените на жилищата в Лондон са се снижили за първи път за последната година, показва още обзорът. „Спадът е ранно предупреждение за това, че дори процъфтяващата икономика на Лондон е податлива на пазарните сили“, коментират от Rightmove.
Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 01:31 | 08.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още