IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Параходство БМФ ще продава на търг активи и ще разменя имоти с НАП

Параходство БМФ получи разрешение от Министерството на транспорта на продаде на търг с тайно наддаване три недвижими имота, два моторни кораба и над 1 500 товарни контейнера

13:11 | 07.08.07 г.
Автор - снимка
Създател
Параходство БМФ ще продава на търг активи и ще разменя имоти с НАП
Параходство Български морски флот (БМФ) получи разрешение от Министерството на транспорта да продаде на търг с тайно наддаване три недвижими имота, два моторни кораба и над 1 500 товарни контейнера, съобщи Българска фондова борса – София.

Имотите включват клуб със застроена площ от 250,10 кв. м (заедно с 3,13% идеални части от общите части на сградата и толкова части от правото на строеж върху дворното място), общежитие с разгъната застроена площ от 602 кв. м. (заедно с 23,59% идеални части от общите части на сградата и толкова части от правото на строеж върху дворното място) и банков офис с площ от 432,50 кв. м. (заедно с 14,06% идеални части от общите части на сградата и толкова идеални части от правото на строеж върху дворното място).

На таен търг ще се продават и двата моторни кораба „Созопол“ и „Чумерна“, както и 1 574 броя двадесетфутови и четиридесетфутови стандартни контейнера, марка NMBU.

Също така днес БФБ-София съобщи, че транспортното министерство е дало разрешение на Параходство БМФ да сключи договор за замяна с Национална агенция за приходите. Според договора Параходство БМФ се задължава да прехвърли собствеността на двуетажна сграда със застроена площ от 1 577 кв. м., разгъната площ 3 154 кв. м., находяща се в гр. Варна, бул. Осми Приморски полк 128.

Срещу това дружеството ще придобие имоти във Варна, собственост на НАП, с обща площ от 780 кв. м, заедно с изградените върху тях постройки, които са с обща застроена площ от над 500 кв. м.

Началната цена на активите, които ще се предлагат на търг с тайно наддаване, както и на тези, обект на договора за замяна, ще бъдат определена от независим оценител, се казва още в съобщението.

В началото на месеца стана ясно, че трима кандидати са заявили интерес за участие в приватизацията на параходството.

Свързани компании:

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 02:03 | 08.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още