IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

ФеърПлей Пропъртис АДСИЦ влага 50 млн. лв. в хотелски комплекс в Паничище

Дружеството е спечелило конкурс на община Сапарева баня, в резултат на който придобива поземлен имот с площ 25 611 кв. м и цена 2 561 100 лв.

11:23 | 03.08.07 г.
ФеърПлей Пропъртис АДСИЦ влага 50 млн. лв. в хотелски комплекс в Паничище
„ФеърПлей Пропъртис” АДСИЦ започва реализацията на нов проект за изграждане на комплекс от хотел и ваканционни апартаменти в курорта Паничище с прогнозна стойност на инвестициите 50 млн. лв, съобщиха от компанията. Дружеството е спечелило конкурс на община Сапарева баня, в резултат на който придобива поземлен имот с площ 25 611 кв. м и цена 2 561 100 лв.

ФПП АДСИЦ е разработило специален „План за възстановяване и опазване на околната среда” и „План за инвестиция с инфраструктурно значение за община Сапарева баня”, уточняват от дружеството.

Според условията на конкурса и одобрения от общината идеен инвестиционен и архитектурен проект върху имота ще бъде изграден комплекс с разгъната застроена площ 31 796 кв. м, включващ хотел със 103 стаи, сгради с 308 ваканционни апартаменти и необходимите обслужващи дейности.

„Идеята на проекта е да бъде изграден луксозен хотелски комплекс, който да предлага възможност както за краткотраен, така и за по-дълготраен туризъм и отдих. Стратегията на компанията е хотелът да остане инвестиционен имот, а ваканционните апартаменти да бъдат предлагани за продажба”, каза Маню Моравенов, изпълнителен директор на „ФеърПлей Пропъртис” АДСИЦ.

Имотът се намира на 75 км от София и на 12 км от Сапарева Баня. Комплексът ще бъде изграден на брега на природния феномен безотточно езеро „Паничище”, което се намира на туристическия маршрут към Рилски Езера и е на 5 минути пеша от лифтовете и влековете към ски зона Паничище.

През март ФПП АДСИЦ обяви, че стартира инвестиционна програма за 100 млн. лв.

Дружеството отчете печалба от 5,09 млн. лв. към края на първото шестмесечие спрямо загуба от 65 хил. лв. към 30 юни 2006 г.

До момента акциите на дружеството се повишават с 5.88% до 1,80 лв. при прехвърлени 16 429 лота.

Свързани компании:

ФеърПлей Пропъртиc АДСИЦ(FPP)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 10:51 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още