IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Създават отдел „Натура 2000“ към екологичното министерство

Новият отдел от 4 човека ще отговаря за изграждането и функционирането на екологичната мрежа

12:34 | 02.08.07 г.
Автор - снимка
Създател
Създават отдел „Натура 2000“ към екологичното министерство

Създава се отдел „Натура 2000“ в дирекция „Национална служба за защита на природата“ на Министерство на околната среда и водите (МОСВ), реши Министерски съвет (МС).

Новият отдел от 4 човека ще отговаря за изграждането и функционирането на екологичната мрежа „Натура 2000“, като ще изработва планове за управление на защитените зони, ще провежда процедури за промени на защитените зони, ще извършва контрол над спазването на режимите в тези зони.

Предвижда се също създаване в МОСВ на нова дирекция „Изпълнение по програма ФАР“ с 11 щатни бройки, която ще се занимава с подготовката на проекти с цел усвояване на средства по програма ФАР. Освен това дирекция „Фондове на ЕС за околна среда“ ще бъде увеличена с 20 щатни бройки, а дирекция „Кохезионна политика за околна среда“ - с десет.

По този начин общата численост на МОСВ се увеличава с 45 човека и вече стига 452 щатни бройки.

МС реши и да се създаде Регионална инспекция по опазване на околната среда и водите в Перник.

По-късно днес се очаква пресконференция на министъра на околната среда и водите на Джевдет Чакъров във връзка със защитените територии, които влизат в „Натура 2000“.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 04:15 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още