IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Балчик продава морски вили на чиновници при начална цена 19 хил. лв.

Според кмета решението не било комерсиално, а е с цел да бъдат задържани младите специалисти на работа в общината

10:56 | 02.08.07 г.
Автор - снимка
Създател
Балчик продава морски вили на чиновници при начална цена 19 хил. лв.

Общинският съвет в Балчик реши да продаде 10 вилни места на служители на общината и кметството, предаде Dnes.bg. Ходът на общинарите раздели Балчик и предизвика негодуванието на неработещите в общината.

Осем от парцелите са в зоната "Белите скали", която се намира на по-малко от 1 км от морския бряг. Те са без ток и вода и с начална цена до 19 хил. лева без ДДС.

Останалите два парцела са в "Сборно място", което е с изградена инфраструктура. Терените са с площ от 837 кв.м. и 869 кв.м.

За тях първоначалната цена е 51 200 и 53 200 лева.

Според кмета, решението е взето с мнозинство и няма никакъв скандал. То не било комерсиално, а с цел да бъдат задържани младите специалисти на работа в общината.

Поставени са няколко условия за участие в конкурса. Специалистите трябва да са работили по четири години в общината, да живеят от 10 години в Балчик, да не притежават друга общинска собственост, придобита в последните 15 години.

Те няма да имат право да заменят или продават имота.

Освен това Михайлов заявява, че средната заплата в общината е между 270 - 300 лева и това не може да позволи на служителите да си закупят парцели на пазарни цени.

За имотите обаче нямало да могат да кандидатстват общинските съветници.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 05:17 | 03.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още