IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Испанци искат да строят подземни паркинги в Плевен

Предстои да бъдат извършени инженерно-геоложки проучвания в зоната на площад "Възраждане"

10:58 | 30.07.07 г.
Испанци искат да строят подземни паркинги в Плевен

Испанската компания Management of Real Estate Investments S. L. е заявила инвеститорски интерес към изграждане на подземни паркинги в Плевен, съобщиха от общината в града.

Предстои софийската Анико 128 ЕООД да извърши инженерно-геоложки проучвания в зоната на площад “Възраждане”, като фирмата ще направи осем сондажа по 20 метра.

Това е станало ясно по време на среща между кмета на община Плевен Найден Зеленогорски и Дарио Куеле, директор за Европа на Management of Real Estate Investments.

Ако резултатите от проучванията посочат възможност за строителство, община Плевен ще обяви концесия за изграждане на подземен паркинг в центъра на града. Междувременно ще се търсят и други терени, където може да се реализират такива проекти, уточняват от общината.

Испанската компания вече е реализирала такива проекти в Сарагоса и Валядолид. В Плевен тя извърша жилищно строителство, като има намерение да осъществи и следващи проекти за обществени сгради.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 05:17 | 08.09.22 г.
Най-четени новини

Коментари

Финанси виж още