IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Строежи на бартер започва Община Търговище

Частни фирми поемат строежите на три жилищни общински блока

09:04 | 27.07.07 г.
Строежи на бартер започва Община Търговище
Да се отдаде правото на строеж на жилища на частни изпълнители срещу част от имотите, реши на свое заседание Общинският съвет в Търговище.

До тази мярка общината прибягна, след като бе отчетено, че броят на общинските жилища е твърде малък и не може да се отговори на търсенето.

Така частни фирми поемат строежите на три жилищни блока – един в най-населения квартал “Запад” и два в широкия център на града.

От кметската администрация отчетоха още, че продължава бумът на строителство в Търговище. Масово се изграждат жилищни сгради, търговски обекти и хипермаркети.

Общо 1 571 на брой са издадените разрешения за строеж от 2003 г. до юни месец тази година. От тях 118 са за нови домове. Най-много издадени разрешения за строеж има през 2005 г. във връзка с изграждането на къщи след наводненията в общината. Все повече се повишава броят на новите еднофамилни домове – от нова година насам те са 41.
Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 01:05 | 08.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още