IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

АП продава спортен комплекс, почивни бази и поликлиника

13:30 | 23.07.07 г.
Автор - снимка
Създател
АП продава спортен комплекс, почивни бази и поликлиника

Агенцията за приватизация допълни списъка с обособени части от „ВМЗ“ ЕАД, които ще бъдат предложени за продажба. Още четири имота на дружеството ще търсят новия си собственик.

На публичен търг с явно наддаване ще бъде предложен „Спортен комплекс” в гр. Сопот на начална цена 3,6 млн. лв. Стъпката за наддаване е 200 хил. лв., а депозитът за участие в процедурата – 700 хил. лв.

Спортният комплекс включва: физкултурен комплекс със стадион и помещения за съблекалня, игрище за футбол и лека атлетика, тренировъчно игрище, тенис кортове; спортна зала, състояща се от спортна зала, тренировъчна зала, зала за тежка атлетика и борба, административна сграда и долепена до нея сграда със закрит плувен басейн; открит плувен басейн; кафене.

Търгът ще се проведе на 30-ия ден от датата на обнародване на решението в Държавен вестник от 11.00 часа в сградата на АП. Цената на тръжната документация е 1000 лева и може да бъде закупена от Агенция за приватизация в срок до 27 дни от датата на обнародване.

На вниманието на инвеститорите ще бъде предложени и две почивни бази - “База за отдих “Бяла река” в Калофер и “База за отдих “Розино” в с. Розино.

Началната цена на първата база е 650 хил. лв., стъпката за наддаване 50 хил. лв., а депозитът за участие – 100 хил. лв. Имотът се намира в местността “Мъжки манастир” в землището на гр. Калофер и представлява държавен поземлен фонд на Министерство на земеделието и горите. Върху терена са построени бунгала, сграда чайна и сграда рецепция. Търгът ще се проведе на 28-ия ден от датата на обнародване на решението в Държавен вестник от 11.00 часа в сградата на АП. Цената на тръжната документация е 1000 лева и може да бъде закупена от Агенция за приватизация в срок до 25 дни от датата на обнародване.

База за отдих “Розино”, с. Розино е с началната тръжна цена е 400 хил. лева, а стъпката на наддаване е 20 хил. лева. Депозитът за участие е в размер на 100 000 лв. Базата за отдих е разположена е извън регулацията на селото и представлява имот в размер на 13 900 кв.м с разположени в него бунгала, сгради, вили, столова, кухня, беседка и два открити бетонови басейни - голям и малък. 

Търгът ще се проведе на 27-ия ден от датата на обнародване на решението в Държавен вестник от 11.00 часа в сградата на АП. Цената на тръжната документация е 1000 лева и може да бъде закупена от Агенция за приватизация в срок до 24 дни от датата на обнародване.

Агенцията за приватизация обяви и публичен търг с явно наддаване за продажбата на “Стоматологична поликлиника”, гр. Карлово, също обособена част от “ВМЗ” ЕАД. Началната цена е 200 хил. лв., а стъпката на наддаване – 20 000 лева. Депозитът за участие е в размер на 80 000 лв.

Поликлиниката е разположена на партерния етаж на жилищна сграда и представлява 10 стоматологични кабинета, две канцеларии, склад и стерилизационна. Общата застроена площ е 389,06 кв.м.

Търгът ще се проведе на 24-ия ден от датата на обнародване на решението в Държавен вестник от 11.00 часа в сградата на АП. Цената на тръжната документация е 1000 лева и може да бъде закупена от Агенция за приватизация в срок до 21 дни от датата на обнародване.

90% от паричните постъпления от продажбите на обособените части ще бъдат приведени по сметката на “ВМЗ” ЕАД само за погасяване на публичните задължения на дружеството.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 14:48 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още