IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Wall Street: Няма данни за влошаване на кризата в ипотечния сектор

Почти всички изпълнителни директори на инвестиционни фирми на Wall Street са оптимисти за изхода на кризата

12:45 | 23.07.07 г.
Wall Street: Няма данни за влошаване на кризата в ипотечния сектор

Странно, но факт – въпреки една от най-лошите кризи за най-печелившия пазар на Wall Street – този на облигациите, нито един от изпълнителните директори на инвестиционните фирми в Ню Йорк не смята, че има криза, която да застрашава сериозно американската икономика.

Няколко седмици след като Стенли Онийл, изпълнителен директор на Merrill Lynch & Co., заяви, че няма „сигурни знаци“ за това, че лошите кредити в САЩ ще наранят и останалата част на икономиката, доходността на по-рисковите облигации скочи до най-високата си стойност за последните 8 месеца, тъй като инвеститорите изискваха по-голяма премия.

Президентът на JPMorgan Chase & Co. Джейми Даймън заяви на конференция на потенциални инвеститори миналата седмица, че намаленето търсене на капитали за финансиране на сливания и придобивания няма да навреди на фирмата в дългосрочен план и представлява „моментно забавяне“ на темповете.

"Ние продължаваме да смятаме, че кризата в ипотечния сектор ще остане относително ограничена“, обяви на 12 юни тази година изпълнителният директор на Lehman Brothers Кристофър О'Миара. Подобен умерен оптимизъм изрази и финансовият директор на Bear Stearns Cos. Сам Молинаро, който каза пред Bloomberg, че спадът в цените на облигациите е „предизвикателство“, но до момента „това не засяга други части на пазара“.

Дейвид Винар от Goldman заяви, че ипотечният сектор продължава да бъде слаб, но това „има много малко ефекти върху другите капиталови пазари“.

Въпреки оптимизма на инвестиционните банкери, акциите на Merrill се понижиха със 7,5 на сто през миналата седмица поради спекулациите, че приходите на компанията ще растат по-бавно от очакванията. Също през миналата седмица акциите на Goldman се понижаваха всеки ден и в петък затвориха на 205,94 долара. В началото на седмицата книжата на Goldman бяха на ниво от 233,64 долара за акция.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 10:31 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още