IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Шефовете на френските фирми от недвижимия сектор с все по-големи заплати

Над 200 хил. евро на година взимат ръководните кадри в компаниите от сектора

10:50 | 23.07.07 г.
Автор - снимка
Създател
Шефовете на френските фирми от недвижимия сектор с все по-големи заплати

Заплатите на шефовете в сектора на недвижимите имоти във Франция са се увеличили значително за периода 1995-2005 г., показват данни от статистическия институт на страната.

Изпълнителните директори на акционерни дружества от различни сфери с персонал под 50 души взимат средно по 127 400 евро на година след приспадане на данъците. Най-добре платените - около 10% от всички - взимат близо пет пъти по-големи суми от 10-те процента на най-зле платените в класацията.

Конкретно за сектора на недвижимите имоти (агенции, предприемачи и др.) цифрата е средно 212 000 евро. За шефовете на строителните фирми пък средното годишно заплащане е около 96 000 евро.

Заплатите на шефовете на средните и големи компании (с персонал от 50 и повече души) „е нараснала чувствително през последните десет години“, се казва в доклада на статистически институт, като покачването е от 1,3% на година за всички сектори и 3% за сектора на недвижимите имоти.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 18:13 | 20.08.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още