IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Средната цена за жилище в Лондон прескочи границата от 300 хил. паунда

Ръстът в цените е породен от комбинация от стабилна местна икономика, високи нива на имиграция и силно търсене от страна на ирландски инвеститори с цел отдаване под наем

18:11 | 20.07.07 г.
Средната цена за жилище в Лондон прескочи границата от 300 хил. паунда

Средната цена за жилище в Лондон за първи път прескочи границата от 300 хил. паунда, сочат данни на британската банка Halifax, която е отпуснала най-много ипотечни кредити в страната. Средната цена за дом в британската столица вече е 313 122 паунда, съобщава агенция Ananova.

Същевременно цените на жилищата в югоизточната част на страната прескочиха прага от 250 хил. паунда, като средната цена там е 259 904 паунда.

Във Великобритания вече се отправят критики към правителството, че не коригира праговете за данъците върху наследствата и държавните такси при сделки с имоти във връзка с поскъпването на жилищата.

В момента именно 300 хил. паунда е прагът, от който има данък върху наследствата. До 250 хил. размерът на държавните такси (т. нар. stamp duty) е 1%, над тази сума e 3%, а над 500 хил. паунда – 4 на сто.

Ръстът в цените е породен от комбинация от стабилна местна икономика, високи нива на имиграция и силно търсене от страна на ирландски инвеститори с цел отдаване под наем, се коментира в проучването.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 18:25 | 20.08.22 г.
Най-четени новини

Коментари

Финанси виж още