IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Общината поиска Equest да направи хотел Сердика безопасен и красив

Столичният хотел беше купен от фонда миналата година за 10 млн. евро

16:56 | 18.07.07 г.
Общината поиска Equest да направи хотел Сердика безопасен и красив
Собственикът на кино и хотел “Сердика” ще бъде задължен да обезопаси сградата и да я приведе в добро естетическо състояние за своя сметка, съобщават от пресцентъра на Столична община.

Днес кметът на София Бойко Борисов е изпратил писмо до кмета на район „Оборище” Пенка Арменкова, с което дава указания да се състави констативен протокол и в срок до 27 юли да се издаде заповед, с която „да задължи собствениците или лицата, които управляват кино и хотел Сердика, за тяхна сметка да вземат незабавни мерки с оглед обезопасяването и привеждането му в добро състояние, както и да извършат всички необходими работи в интерес на сигурността, безопасността на движението, здравеопазването, хигиената, естетиката, чистотата и спокойствието на гражданите“.

Заинтересованите лица ще имат възможност да обжалват заповедта. За неизпълнение на заповедта собственикът на обекта ще бъде глобен с максималния по закон размер парична санкция – 500 лв.

Собственик на хотел „Сердика“ е инвестиционният фонд Equest Balkan Properties, който го купи миналата година за 10 млн. евро. Equest е е собственик и на столичния мол City Center Sofia, веригата магазини за техника “Техномаркет” и притежава портфолио от редица имоти в България и в съседните страни.

Вчера фондът обяви намерението си да привлече допълнителни средства за нови инвестиции в България и Румъния.
Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 00:04 | 21.08.22 г.
Най-четени новини

Коментари

Финанси виж още