IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Издадоха 14 наказателни постановления за строителни консултанти

При проверките са установени и нарушения от страна на възложители, проектанти и строители, като са издадени 15 наказателни постановления

15:07 | 18.07.07 г.
Автор - снимка
Създател
Издадоха 14 наказателни постановления за строителни консултанти
За установени нарушения през второто тримесечие на годината Дирекцията за национален строителен контрол е издала 14 наказателни постановления на строителни консултанти, съобщиха от Министерство на регионалното развитие и благоустройството.

При проверките са установени и нарушения от страна на възложители, проектанти и строители, като са издадени 15 наказателни постановления. Образувани са съответните административни и административно-наказателни производства.

Общо 351 проверки за изпълнение на задълженията на лицата, упражняващи строителен надзор, е извършила дирекцията за второто тримесечие на 2007 г.

Проверени са строежи от първа до четвърта категория включително на територията на цялата страна, в това число 123 жилищни сгради, 100 обществени сгради, 44 производствени сгради, 71 строежа от техническата инфраструктура и 13 хидротехнически съоръжения, за което са съставени констативни протоколи.

Проверени са 148 юридически лица и еднолични търговци, извършващи оценка на съответствието на инвестиционните проекти и/или упражняване на строителен надзор.

Проверките на ДНСК са в изпълнение на заповед на Министъра на регионалното развитие и благоустройството за засилен контрол върху лицата, извършващи строителен надзор.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 00:12 | 21.08.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още