IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Ваканционните имоти в България с 50 на сто по-евтини от румънските

Според румънски експерти имотите в планинските курорти в Румъния са дори със 70% по-скъпи от българските

11:42 | 17.07.07 г.
Ваканционните имоти в България с 50 на сто по-евтини от румънските

Ваканционните имоти по румънското Черноморие са с 50% по-скъпи от тези по българското, сочи проучване на брокери на недвижими имоти, цитирано от румънското издание Hotnews.

Разликата е още по-голяма, когато става въпрос за апартамент в планинските курорти, като цената за имот в румънските Карпати е със 70% по-висока от тази за подобен в българските планини, се посочва в статията.

Според нея двустайните апартаменти във Варна се продават за 43 хил. евро, докато в румънския курорт Мамая подобен имот излиза около 120 хил. евро. Цената за имот във ваканционен комплекс в Слънчев бряг е по-висока – до 90 хил. евро, но в Румъния тристайните апартаменти по крайбрежието струват по над 120 хил. евро.

В планинските курорти двустаен имот в Пампорово може да се купи за 40 хил. евро, докато в румънския Синая (на 150 км от Букурещ) подобен имот излиза над 65 хил. евро, сравняват още анализаторите от северната ни съседка.

Според тях пазарът на имоти у нас успява да поддържа много атрактивни цени, дори в курортите. Проучването определя пазарите на наеми на апартаменти в двете страни като сходни, като посочва нива на месечни наеми за двустаен апартамент в близост до центъра от 250 до 350 евро.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 13:20 | 14.09.22 г.
Най-четени новини

Коментари

Финанси виж още