IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Продадоха имот на БДЖ в Бургас за 3,04 млн. лв.

Имотът представлява терен с площ 7 620 кв. м и прилежаща към него стара постройка с разгърната площ от 2 600 кв. м

18:25 | 11.07.07 г.
Автор - снимка
Създател
Продадоха имот на БДЖ в Бургас за 3,04 млн. лв.

Фирма "Интерио Ентърпрайс" ЕООД – София спечели търга с явно наддаване за продажба на недвижим имот "Почивно-възстановителен център "Солници", като предложи най-високата цена - 3,04 млн. лв., съобщиха от БДЖ.

Търгът за продажбата на имота, собственост на "Български държавни железници" ЕАД - Поделение за товарни превози Бургас, се проведе днес в сградата на Централно управление на БДЖ.

Имотът представлява терен с площ 7 620 кв. м и прилежаща към него стара постройка с разгърната площ от 2 600 кв. м.

Тръжни документи бяха закупени от 12 фирми, но само 4 от тях подадоха заявления за участие в търга. На самия търг се явиха представители на 3 фирми, които участваха в наддаването, се посочва в съобщението.

Вчера бургаският бизнесмен Ваклин Стойновски, който участва в търга заедно с „Интерио Ентърпрайс“, заяви, че е липсвала достатъчно медийна информация за търг, а процедурата е била структурирана така, че всички местни предприемачи са останали изолирани от него.

Той посочи още, че законовите изисквания са спазени и обявата за търга е била публикувана, но изрази учудване, че никой от обществеността в Бургас, а също и от бизнес сектора, не е запознат със сделката.

Ваклин Стойновски e концесионер на бургаския плаж. Миналата година той обяви намерението си да да вложи 50 млн. евро в изграждането на небостъргач в Морската градина на града. През април тази година предприемачът подписа първата концесия в България за изграждане на подземен паркинг в Бургас.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 14:46 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още