IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Британците не искат дом в Испания, защото там вече има твърде много от тях

Голяма част от купувачите предпочитат място със собствена атмосфера, а не такова, което вече е силно повлияно от британските имигранти

17:56 | 11.07.07 г.
Британците не искат дом в Испания, защото там вече има твърде много от тях
Испания е сред най-популярните дестинации за закупуване на имот в чужбина от инвеститори от Великобритания, но се оказва, че най-големият й недостатък е именно наличието на твърде много британци там.

Това са изводи от проучване на GE Money Home Lending, цитирани от aboutproperty.co.uk. Според него 8 от всеки 10 инвеститори твърдят, че най-отблъскващият фактор при закупуване на имот в Испания е това, че там вече има много британци.

„Популярността на Испания на Острова е едновременно най-голямото й предимство и най-сериозният недостатък. Мнозина са привлечени от южната страна, защото знаят, че други вече са купили там или добре я познават, други считат това за добра дългосрочна инвестиция или просто харесват климата и културата“, коментира Гери Бел от GE Money Home Lending.

„Въпреки това голяма част от купувачите възприемат Испания като „малка Британия със средиземноморски условия“ и предпочитат да потърсят място със своя собствена култура и атмосфера, вместо такова, което вече е силно повлияно от британските имигранти“, добавя той.

„Въпреки че развиващите се източноевропейски пазари се считат за добра краткосрочна инвестиционна възможност, вижда се, че повечето британци възприемат ваканционния си имот като място, където могат да се оттеглят след пенсия в бъдеще“, коментира Бел относно пазара на имоти в чужбина като цяло.

Според него Флорида се превръща в ключова дестинация за британците, които търсят ваканционен дом, заради все по-евтините полети до САЩ, добрия обменен курс и удобството да общуваш на родния си език.
Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 05:57 | 06.09.22 г.
Най-четени новини

Коментари

Финанси виж още