IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

МОСВ обжалва решението за Странджа

На 29 юни ВАС обяви заповедта за обявяване на природен парк Странджа за нищожна

16:59 | 11.07.07 г.
МОСВ обжалва решението за Странджа
Министерството на околната среда и водите (МОСВ) внесе днес жалба срещу решението на тричленния състав на ВАС от 29 юни, с което беше прогласена за нищожна заповедта за обявяване на парк „Странджа“, съобщиха от пресцентъра на екоминистерството.

С жалбата, подписана от министър Джевдет Чакъров, се иска обезсилване на решението като недопустимо и отмяната му като неправилно поради нарушение на материалния закон, съществени нарушения на съдопроизводствените правила и необоснованост.

Още при обявяването на решението Чакъров съобщи пред журналисти, че министерството ще обжалва.

По-късно той коментира, че дори 5-членен състав на Върховния административен съд (ВАС) да потвърди решението, има варианти планината да се запази в сегашния вид.

Единият от тях е министърът да забрани строителството в Странджа за срок до 2 години, каквото възможност има по Закона за защитените територии. Като краен вариант Чакъров посочи и възможността отново да започне процедура по преобявяване на Странджа за природен парк.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 07:04 | 21.08.22 г.
Най-четени новини

Коментари

Финанси виж още