IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Продават на търг терен на БДЖ от 7,5 дка на брега на морето в Бургас

Бругаският бизнесмен Ваклин Стойновски ще участва в търга с “Интерио Ентърпрайз”

17:32 | 10.07.07 г.
Продават на търг терен на БДЖ от 7,5 дка на брега на морето в Бургас

Терен с площ 7,5 дка, собственост на БДЖ, на брега на морето в Бургас ще бъде разигран на търг утре.

Липсваше достатъчно медийна информация за предстоящия търг, твърди бургаският бизнесмен Ваклин Стойновски. Според него процедурата по търга е структурирана така, че всички местни предприемачи са останали изолирани от него.

Стойновски посочва още, че законовите изисквания са спазени и обявата за търга е била публикувана, но изрази учудване, че никой от обществеността в Бургас, а също и от бизнес сектора, не е запознат със сделката.

Според него Общинският съвет на града не проявява интерес към сделката. Бизнесменът обещава да се оттегли от търга в полза на община Бургас, ако тя се включи.

Стойновски уточни, че ще участва в търга с фирма “Интерио Ентърпрайз”, която вече е внесла депозит от 850 хил. лв. и е депозирала документи за търга.

Ваклин Стойновски e концесионер на бургаския плаж. Миналата година той обяви намерението си да да вложи 50 млн. евро в изграждането на небостъргач в Морската градина на града. През април тази година предприемачът подписа първата концесия в България за изграждане на подземен паркинг в Бургас.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 09:20 | 14.09.22 г.
Най-четени новини

Коментари

Финанси виж още