IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Британски предприемач ще привлича собственици на имоти да инвестират у нас

Компанията предлага на британците да направят втора ипотека на имотите си, за да инвестират капитала в България, Хърватска, Черна Гора и Румъния

19:09 | 05.07.07 г.
Британски предприемач ще привлича собственици на имоти да инвестират у нас
Британският строителен предприемач 4:Property планира да започне маркетингова кампания сред собствениците на имоти във Великобритания във връзка със създаването на две дружества с ограничена отговорност, съобщи бизнес изданието Citywire.

Наречена 4:Landlord, кампанията ще предлага на инвеститорите в имоти, притеснени от състоянието на пазара на наеми на Острова, възможност да увеличат доходността си, като направят втора ипотека на активите си и инвестират капитала в дружествата 4:Income LPP и 4:Capital Gain LPP.

Те, на свой ред, ще инвестират средствата в портфолио от проекти за жилищно строителство в Хърватска, Черна Гора, България и Румъния.

4:Income се цели в годишна доходност от 12%, което е по-високо от доходността на голяма част от британските имоти, докато 4:Capital Gain предлага съвкупна капиталова доходност от 14% на година.

Освен това 4:Property ще поеме разходите за втората ипотека в размер на 6% годишно и в двата случая, като ще ги изплаща месечно.

„Посланието ни към собствениците на имоти във Великобритания е следното – ако в момента не печелите достатъчно от пазара тук, защо не направите втора ипотека и реинвестирате средствата“, казва управляващият директор на 4:Property Крис Хауърд.

„Голяма част от собствениците имат големи възможности заради активите си, от които не се възползват максимално. Не може да се пренебрегва фактът, че британският пазар изостава и че инвеститорите трябва да се преориентират от зрелите към развиващите се пазари. В Източна Европа се отчита най-голям ръст в момента заради присъединяването към ЕС, а преките чуждестранни инвестиции текат към новите членове за срок от приблизително 10 години“, добавя Хауърд.

Според него земята в тези пазари още е евтина, като формира до 20% от продажната цена, което оставя възможност за голяма печалба за строителите и инвеститорите.
Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 03:37 | 08.09.22 г.
Най-четени новини

Коментари

Финанси виж още