IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Шест плажа в района на Варна са неохраняеми

Без спасители и медицинско обслужване са "Чайка-централен", "Чайка-юг", "Галата-изток", "Галата-север", "Паша-дере", "Хижа Черноморец" и "Къмпингова зона "Изгрев-Хоризонт"

15:58 | 03.07.07 г.
Автор - снимка
Създател
Шест плажа в района на Варна са неохраняеми
Шест плажа на територията на Варненския регион остават неохраняеми през този сезон, съобщиха от Областната администрация в морския град.

Без спасители и медицинско обслужване са "Чайка-централен", "Чайка-юг", "Галата-изток", "Галата-север", "Паша-дере", "Хижа Черноморец" и "Къмпингова зона "Изгрев-Хоризонт".

Областният управител вече е издал заповед до кметовете на Варна и на Долни чифлик, на чиято територия са ивиците, да поставят пред тях табели с надпис "Внимание! Плажът е неохраняем!". Надписите трябва да бъдат на български, руски, английски и немски език.

На територията на областта има общо 50 плажа. За 25 от тях са подписани концесионни договори. За останалите 19 областният управител е сключил договори с наематели, чието задължение е да осигурят за своя сметка спасители, медицинско обслужване и да поддържат чистотата на пясъчната ивица. Наемателите са избрани чрез преки преговори.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 20:13 | 21.08.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още