IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Предлагат инвестиция от 60 млн. евро в голф и спа в град Баня

Три фирми искат да инвестират в града, най-голямото инвестиционно предложение е на „Баня голф енд СПА ризорт“

10:36 | 03.07.07 г.
Автор - снимка
Създател
Предлагат инвестиция от 60 млн. евро в голф и спа в град Баня

Град Баня, Карловско, може да стане атрактивен център на спа-туризъм и спорт във вътрешността на страната, ако се приемат инвестиционните предложения на 3 фирми. Те са депозирали своите оферти в ОбС, като съветниците ще ги разглеждат на извънредна сесия на 10 юли.

Най-голямото инвестиционно предложение е за 60 милиона евро на дружеството „Баня голф енд СПА ризорт“. Фирмата предлага под формата на строежи и подобрения в имоти в курорта да инвестира тази сума, като участва заедно с общината в смесено дружество. То предлага изграждането на голф игрище, петзвездно селище за спа-туризъм, увеселителни заведения, както и да поддържа в отлично състояние спортната база (стадион, плувен басейн, два хотела и др.) и да се грижи за огромния 240 дка парк на Баня.

Общинските имоти, които дружеството иска да апортира, са на стойност 12 милиона лева. Фирмата заявява, че тя ще осигури капитал от 25 милиона лв. Обектите на „Баня голф енд СПА ризорт" ще се разпрострат на площ от 1 570 дка в землищата на Баня и съседното село Соколица. Инвестиционното предложение е направено от 30-годишния Христо Андреев, собственик на мелници “Братя Чакърови”.

Акционерното дружество “Роуз валей инвестмънт”, представлявано от Румен Христов, също предлага развитие на спа-туризма в курорта, известен с лековитите си минерални извори. Предложението на фирмата, регистрирана в Люксембург, е за съдружие с общината в съотношение 60 към 40 в полза на частния капитал. За подробностите по инвестицията се предлагат преговори с общината.

Третото инвестиционно предложение за Баня е на 34-годишния предприемач от Долна Баня Георги Генов. Той предлага изграждане на смесено дружество с общината 67 към 33, като по-ниският процент на участие е на общината. Генов предвижда 6 млн. лв. инвестиции, които да се вложат в общински имоти.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 21:41 | 07.09.22 г.
Най-четени новини

Коментари

Финанси виж още