IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

RBS продаде офис кула в Лондон за 2 млрд. долара

Това е втората по големина сделка в сектора на имотите във Великобритания след продажбата на централата на HSBC

14:33 | 02.07.07 г.
RBS продаде офис кула в Лондон за 2 млрд. долара
Инвестиционна група, ръководена от ирландския финансист Дерек Куинлан, е купила от Royal Bank of Scotland (RBS) 42-етажната кула в лондонския финансов център Канари Уорф, която щатската Citigroup ползва като своя централа в Европа. Това е съобщил днес Куинлан, цитиран от Ройтерс.

Стойността на сделката е 1 млрд. паунда (2,01 млрд. долара), с което се превръща във втората по големина сделка в сектора на имотите във Великобритания. Първото място принадлежи на продажбата на централата на HSBC за 1,1 млрд. паунда през април.

Двете сгради имат сходна структура и почти еднакъв размер.

Куинлан, основател и председател на ирландския инвестиционен фонд Quinlan Private, и специализираната в инвестиции в имоти Propinvest са се споразумели да създадат съвместно дружество с равни участия (50/50) с цел да купят имота.

Кулата разполага с над 111 хил. кв. м офис площи и е отдадена под наем за 25 години, е казал Куинлан. Той уточнява, че доходността от наем на кулата към момента е 4,5%, което според него е значително под средната за пазара на Канари Уорф и лондонското Сити и очакванията му са за сериозен ръст.

RBS обмисля също да продаде и друг имот в Канари Уорф, в който наематели са Bank of America и Credit Suisse. Общата площ на сградата е почти колкото половината на продадената кула. Двата имота са били придобити заедно.

RBS оглавява консорциум, който се опитва да купи конкурентната ABN AMRO за около 71 млрд. евро. По-рано холандската банка се съгласи на сделка с Barclays.

Quinlan Private е един от собствениците на софийския търговски център Mall of Sofia.
Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 00:23 | 22.08.22 г.
Най-четени новини

Коментари

Финанси виж още