IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Новата камара на строителите приема устав и правилник за регистъра

В двудневния форум ще участват 223 делегати, избрани от местните събрания на строителите

10:07 | 29.06.07 г.
Новата камара на строителите приема устав и правилник за регистъра
Министърът на регионалното развитие и благоустройството Асен Гагаузов ще открие учредителното събрание на Камарата на строителите днес (29 юни) в Дома на техниката в София, съобщиха от пресцентъра на Министерството на регионалното развитие и благоустройството (МРРБ).

Във форума ще участват 223 делегати, избрани от местните събрания на строителите.

Според обявения дневен ред, на двудневното събрание ще се приеме устав и правилник за водене на професионалния регистър. Предстои избор на ръководни органи на Камарата.

Законът за Камарата на строителите бе обнародван в Държавен вестник на 29 декември 2006 г. и се прилага за български и чуждестранни физически и юридически лица, извършващи строителство в България. Членството в Камарата е доброволно, а вписването в регистъра е задължително.

Сред изискванията за вписване в професионалния регистър са липса на данъчни задължения, платени осигурителни вноски и фирмата да не е обявена в несъстоятелност. Фирмите трябва да разполагат с необходимото оборудване за строителни и монтажни работи, персоналът да е назначен по трудови договори и да има професионални застраховки.

В началото на година текстът на новия закон разедини браншовите организации и провокира редица реакции.
Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 01:24 | 31.08.22 г.
Най-четени новини

Коментари

Финанси виж още